reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí směs s chřestem

Snadný recept na přípravu kuřecího masa s chřestem a chutí citronu a zázvoru. Masovou směs s chřestem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme a nakrájíme na kousky. Maso mírně osolíme a opepříme. Chřest omyjeme, odkrojíme spodní dřevnaté konce stonků a nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm dlouhé. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Ve 2 - 3 lžících vody rozmícháme kukuřičný škrob.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme nakrájený chřest a při střední teplotě za stálého míchání vše restujeme, dokud chřest nebude akorát na skus.

V hluboké pánvi na oleji opečeme při střední teplotě kousky kuřecího masa doměkka. Pak k masu vmícháme orestovaný chřest a vše za stálého míchání podlijeme vývarem. Kuřecí směs ochutíme omáčkou teriyaki a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí a podle chuti osolíme a okyselíme čerstvou citronovou šťávou.

Kuřecí směs s chřestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s jasmínovou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí směs s chřestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.