Kuřecí salát s jablky a hrozny

35 min | salát | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 56x
Netradiční chuť, jen málo surovin a rychlá příprava. Recept na studený salát s kuřecím masem a ovocem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut necháme dusit. Podušené a měkké maso necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme ovoce. Hroznové víno (menší kuličky) otrháme, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Hrozny rozkrojíme na půlky. Jablka omyjeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Jablka můžeme oloupat, ale není to úplně nutné.

Maso vsypeme do velké mísy, přidáme hrozny, jablka a překrájené sušené brusinky. Přidáme tatarku, kari koření a dobře promícháme. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.

Kuřecí salát s jablky a hrozny podáváme jako studenou večeři, ale klidně si ho můžeme vzít na svačinu s sebou do práce. S čerstvým pečivem chutná výtečně.

Michy autor receptu:

Kuřecí salát s jablky a hrozny

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí salát s jablky a hrozny

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí salát s jablky a hrozny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept