Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

45 min | salát | česká kuchyně | recept zobrazen: 126824x
Tenhle kuřecí salát za studena je chutný předkrm před lehkým obědem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme a odstavíme. Pak si očistíme a zbavíme jadřinců jablka. Zároveň očistíme i okurky. Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé plátky. Broskve si nakrájíme na menší půlměsíce.

Upečená kuřecí prsa dáme do mísy a přidáme nakrájená jablka a okurky. Vše spojíme majonézou, zakapeme citronem, solí, podle chuti můžeme přidat i cukr. Zlehka vmícháme polovinu ušlehané šlehačky. Druhou necháme na konečnou ozdobu.

Omytý a rozebraný salát klademe na dezertní talířky. Na salátové lístky pěkně srovnáme kuřecí salát, ozdobíme broskví a střed vyplníme zbývající šlehačkou, kterou stříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou.

Na vrch šlehačky můžeme dát kompotovanou třešeň nebo višeň.

Kuřecí salát s broskví a šlehačkou podáváme s bílým pečivem.

Jovi autor receptu:

Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Počet přidaných receptů: 222

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Celkový počet komentářů: 1
  • Alena 25.02.2011 12:34:51

    strašně moc nesourodých surovin, ovoce čerstvé i kompot, zelenina čerstvá, rozhodně bych vypustila okurku, ta se nehodí.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí salát s broskví a šlehačkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept