reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Z kuřecího masa připravíme řízky, které naplníme plátkem šunky, kousky mozzarelly a nastrouhaným eidamem. Pomocí párátek (popřípadě i nitě) tuto právě vzniklou rolku uzavřeme tak, aby nám sýr nijak moc nevytekl.

Cibuli nakrájíme na větší kousky a společně s celými stroužky česneku vložíme do uzavíratelného pekáče. Rolky osolíme, opepříme, posypeme promnutým sušeným tymiánem a trochu sušenou bazalkou (jen lehce).

Na žhavé pánvi necháme rolky lehce zatáhnout, vložíme do pekáče, malinko podlijeme olejem a vodou. Na rolky nasypeme nastrouhanou cihlu, přikryjeme plátkem šunky, uzavřeme a dáme péct na nejvyšší stupeň (250 °C).

Kuřecí maso je do 45 minut hotové, takže pak už jen stačí nechat dopéct v otevřeném pekáči kvůli křupavosti a barvě. Před podáváním ještě jednou i v pekáči zasypeme zbytkem strouhaného eidamu, který už se sám rozteče.

Kuřecí rolky s tymiánem u nás podáváme s americkými brambory, ale fantazii se meze nekladou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí rolky s tymiánem