reklama
hledat uživatel
       

Kuřecí roládka

Plněná roláda z kuřecího masa. Výtečný recept.


  • 2,5

    507×

    2,4 507
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Vezmeme si kuřecí prso, které opláchneme a očistíme. Nakrojíme ho tak, abychom z něj dostali co největší plát, který následně rozklepeme paličkou. Plát masa by měl být široký asi tak půl centimetru, pokud se trhá, nic se neděje a později ho spíchneme párátky. Připravený plát kuřecího masa posolíme a opepříme.

Začneme s kladením náplně. První položíme dva plátky sýra, na sýr položíme plátky šunky, tyto dvě suroviny rozložíme po celém plátu a poté na krajní část položíme nať jarní cibulky (zelenou část). Také na kraj přidáme kukuřici a červenou papriku. Jako poslední přidáme napůl rozkrojené třešinky mozzarelly. (používáme malé třešinky asi o průměru 2 cm). Připravenou roládu srolujeme tak, aby suroviny v ní byly uprostřed a ne na konci. Nakonec okraje spíchneme párátkem, především pro lepší manipulaci.

Připravíme si pekáček, do kterého dáme lžičku oleje a nahrubo nakrájenou cibuli. Roládu umístíme na cibuli tak, aby byla spojem na dně pekáčku a ještě dokořeníme oreganem, tymiánem, bazalkou a grilovacím kořením.

Kuřecí roládku pečeme při 250 °C asi 20 minut, poté otočíme a opět pečeme stejnou dobu. Naposledy otočíme spojem dolů a necháme opéct, aby nám vznikla zlatavá kůrčička.

Kuřecí roládku můžeme podávat za tepla s brambory nebo za studena s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí roládka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.