reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Kombinace kuřecího masa a pomerančové omáčky je prostě neodolatelná. Příprava je zcela jednoduchá a ani nepotřebujete mnoho nádobí.


  • 3,2

    70×

    3,2 70
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu sesbíráme a použijeme později.

Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musí být čirá. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu.

Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu.

Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.