reklama
hledat uživatel
       

Kuřecí řízek

Recept na klasický kuřecí řízek v trojobalu. Je připravený tak, aby byl opravdu šťavnatý.


  • 1,0

    1 1
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 940 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Nejprve si kuřecí prsa nakrájíme na stejnoměrně silné plátky. Nejlépe odkrojíme střední odchlipující se část, poté horní část naplocho rozřízneme a získáme tak tři rovnoměrné kusy na řízečky. Shora přetáhneme přes přichystané kusy masa potravinářskou folii a opravdu velmi zlehka naklepeme paličkou na maso. Nechceme tenké rozklepané pláty, ale pěkně šťavnaté řízky.

Potravinářskou folii sejmeme a díly masa zlehka osolíme a opepříme z obou stran. Takto si předpřipravíme všechna kuřecí prsa. Připravíme si tři talíře na přípravu trojobalu. Do jednoho nasypeme hladkou mouku, do druhého strouhanku a ve třetím vidličkou rozmícháme vejce. Každý předpřipravený kousek masa položíme nejprve zlehka do mouky tak, aby byl pokryt celý povrch z obou stran, přebytečnou mouku oklepeme. Dalším krokem je rozšlehané vejce, zde taktéž každý kousek pečlivě vykoupeme. Nakonec přemístíme do talíře se strouhankou, pečlivě každé místo obtiskneme do strouhanky a přebytky lehce oklepeme. Odložíme na talíř a takto si připravíme všechny kousky masa.

Do velké pánve, nejlépe s vyšším okrajem, nalijeme olej (nejlépe slunečnicový či řepkový), do výšky cca 1,5 až 2 cm ode dna a dáme rozpálit na plotnu sporáku. Jakmile je olej rozpálen, což můžeme otestovat vhozením pár drobků strouhanky, kolem kterých začne bublat olej, jakmile bude rozpálen, vložíme několik řízků tak, aby kolem sebe měly dostatek místa a snížíme teplotu téměř na polovinu. Řízky tedy smažíme pozvolna, dozlatova, a to cca 6 minut z každé strany. Takto získáme rovnoměrně osmažené šťavnaté řízky. Kdybychom smažili velmi zprudka, na povrchu by byly již zlatavé, ale vevnitř syrové. Kuřecí maso musí být prosmaženo důkladně, tedy po rozkrojení řízku musí být maso celé bílé, bez náznaků růžové šťávy.

Osmažené kuřecí řízky z obou stran vyjmeme z oleje a položíme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Stejně tak odsajeme i seshora a dáme smažit další kousky masa (stejným postupem).

Smažené kuřecí řízky ihned podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí řízek

    Celkový počet komentářů: 1

    • Pepíček
      Pepíček

      kuřecí řízek

      Recept je dobrý, ale maso místo opepřit, je lepší potřít utřeným česnekem.
      Pro trojobal - maso ve vajíčku okoupeme- maso se vajíčkem jen protáhne, jinak spláchnete mouku.
      Vaření zdar

      07.07.2019 16:12:08


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.