reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme kuřecí maso se lžící kečupu, hořčice, oleje a špetky vegety, soli a pepře. Zamícháme a necháme odležet. Mezitím oloupeme 4 cibule a nakrájíme je na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na čtverečky a klobásu na kolečka.

Odležené maso napichujeme na jehly společně s anglickou slaninou a kolečky cibule s klobásou. Klademe na vymaštěný plech. Ražniči dáme zprudka zapéct na 200 °C na 8 minut. Poté podlijeme 1 dl vody, teplotu stáhneme na 180 °C a mírně pečeme 30 minut.

K tomu si oškrábeme 10 menších brambor, které nakrájíme na hrubší kolečka. V míse smícháme brambory se lžící oleje, lžičkou soli a kari kořením. Brambory poklademe na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě při 230 °C.

K tomu si připravíme ďábelskou omáčku. Sáček tatarské omáčky smícháme s kečupem. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, pálivou papriku nebo feferonky. Tento pokrm můžeme ještě obohatit zeleninou.

Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.