reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí rarášci na žluto

Kuřecí kousky přelité omáčkou z ananasu a kari. Výtečné, jednoduché a zdravé jídlo, které podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


  • 4,6

    15×

    4,6 15
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme směs na omáčku - ve středně velké misce smícháme solamyl, šťávu z ananasové konzervy (ananas necháme v konzervě) a kari koření (dle chuti). Rozmícháme směs tak, aby nevznikly hrudky a aby byla trochu tužší.

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (velikost dle Vaší volby). Kostičky osolíme, opepříme a lehce posypeme kari. Takto připravené maso vložíme do rozpálené pánve (s minimem tuku). Zprudka osmahneme cca 2-3 minuty. Poté žár ztlumíme na minimum. Do pánve nalijeme připravenou směs, nezapomeneme přitom rychle míchat, aby nevznikaly hrudky. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme cca 5-10 minut dusit (záleží na velikosti kuřecích kostiček). Dle libosti si upravíme hustotu omáčky (ředíme vodou, zahušťujeme solamylem nebo moukou). Těsně před koncem přidáme do pánve kousky ananasu z konzervy. Promícháme a vaříme ještě přibližně 2 minuty.

Nyní je jídlo hotovo a můžeme servírovat. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem. Kuřecí rarášky můžeme ozdobit nakrájenými cherry rajčátky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí rarášci na žluto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.