reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí prsa s italským pestem

Pro ty, kteří nemají doma čerstvou bazalku, nabízím recept na kuřecí prsa s pestem.


  • 4,9

    14×

    4,8 14
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Maso nenaklepáváme.

Maso se zářezy potřeme prolisovaným česnekem a italským pestem. Česnek je obsažený i v pestu, přidáním čerstvého se chuť ještě zvýrazní, ale můžeme ho i vynechat. Potom maso pokapeme olivovým olejem a citronem, opepříme, jemně posolíme a necháme v chladu uležet. Několik hodin nebo přes noc.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a naložené maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Pak zmírníme ohřev a ještě alespoň 3 minuty dopékáme z obou stran, bez podlévání a pod poklicí. Před podáváním zkontrolujeme, zda není maso uvnitř krvavé, v tom případně ještě chvíli smažíme. Marinované maso můžeme místo smažení i grilovat.

Kuřecí prsa s italským pestem podle chuti přisolíme nebo opepříme. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, doplnit můžeme rajčatovým salátem.

Takto připravená kuřecí prsa chutnají stejně výtečně jako Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí prsa s italským pestem

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa s italským pestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.