reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

Kuřecí prsa s kůží, potřená bylinkovou směsí a zapečená v horké troubě. Jako přílohu volíme brambory nebo hranolky. Ale hodí se i zelenina a různé dipy.


  • 4,4

    70×

    4,3 70
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. V mističce utřeme hořčici, olej a žloutek. Vmícháme tymián, usekanou petrželku a estragon.

Kuřecí prsa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži prsou naneseme rovnoměrně bylinkovou směs a přendáme je do pekáčku.

Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní potřená prsa. Po 15 minutách pečení podlijeme asi 4 lžícemi vína nebo vývaru. Teplotu zmírníme na polovinu a necháme ještě 10 minut dopéci.

Kuřecí prsa s bylinkovou krustou podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou a podle oblíbenosti s nejrůznějšími dipy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.