reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

Recept na velmi chutnou úpravu šťavnatých kuřecích prsou plněných glazovanou mrkvičkou a upečených ve slaninovém kabátku.


  • 2,3

    39×

    2,3 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Postup přípravy

Bio kuře naporcujeme, prsa vykostíme, zbavíme kůže a rozřežeme na plátky, které osolíme a uložíme do pekáčku. Klidně můžeme použít koupené kuřecí prsa z obchodu. Vymačkáme šťávu z citronu. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Mrkev omyjeme, pokrájíme na délku kuřecích prsou, větší část překrojíme ještě po délce na polovinu.

Máslo pokrájíme na asi 10 g plátky. V pekáčku necháme zkaramelizovat cukr krystal, rozpustíme máslo, přidáme připravenou mrkev a za stálého otáčení necháme zkaramelizovat (asi 3 - 5 minut). Přilijeme horkou vodu a citronovou šťávu a přidáme špetku soli. Přikryté dusíme na středním plameni cca 10 minut.

Potom mrkev ještě stále mícháme do úplného odpaření tekutiny a přidáme znovu trochu másla a dokončíme glazování mrkve, což trvá asi 2 - 3 minuty. Necháme úplně vychladnout. Mrkev má zůstat al dente, nesmí být rozvařená.

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Na kuřecí prsa nasypeme pokrájenou petrželovou nať. Rozložíme na ně vychladlou glazovanou mrkev. Připravená kuřecí prsa na pevno svineme okolo mrkve a hustě obalíme tenkými plátky anglické slaniny.

Do pekáčku dáme plátky česneku pod kuřecí prsa, přilijeme olej a trochu vody. Přikryté alobalem pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom ještě dopékáme do červena po odstranění alobalu dalších10 minut za přelévání výpekem.

Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku podáváme s dušenou rýží, podlijeme vypečenou šťávou a zbytek glazované mrkve podáváme jako delikátní zeleninovou přílohu. Maso je měkké a jemné, přitom není vysušené, ale krásně šťavnaté a má vynikající chuť použitých surovin. Je to velmi jemné a chuťově výborné jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.