reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

Recept na velmi chutnou úpravu šťavnatých kuřecích prsou plněných glazovanou mrkvičkou a upečených ve slaninovém kabátku.


  • 2,3

    39×

    2,3 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Bio kuře naporcujeme, prsa vykostíme, zbavíme kůže a rozřežeme na plátky, které osolíme a uložíme do pekáčku. Klidně můžeme použít koupené kuřecí prsa z obchodu. Vymačkáme šťávu z citronu. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Mrkev omyjeme, pokrájíme na délku kuřecích prsou, větší část překrojíme ještě po délce na polovinu.

Máslo pokrájíme na asi 10 g plátky. V pekáčku necháme zkaramelizovat cukr krystal, rozpustíme máslo, přidáme připravenou mrkev a za stálého otáčení necháme zkaramelizovat (asi 3 - 5 minut). Přilijeme horkou vodu a citronovou šťávu a přidáme špetku soli. Přikryté dusíme na středním plameni cca 10 minut.

Potom mrkev ještě stále mícháme do úplného odpaření tekutiny a přidáme znovu trochu másla a dokončíme glazování mrkve, což trvá asi 2 - 3 minuty. Necháme úplně vychladnout. Mrkev má zůstat al dente, nesmí být rozvařená.

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Na kuřecí prsa nasypeme pokrájenou petrželovou nať. Rozložíme na ně vychladlou glazovanou mrkev. Připravená kuřecí prsa na pevno svineme okolo mrkve a hustě obalíme tenkými plátky anglické slaniny.

Do pekáčku dáme plátky česneku pod kuřecí prsa, přilijeme olej a trochu vody. Přikryté alobalem pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom ještě dopékáme do červena po odstranění alobalu dalších10 minut za přelévání výpekem.

Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku podáváme s dušenou rýží, podlijeme vypečenou šťávou a zbytek glazované mrkve podáváme jako delikátní zeleninovou přílohu. Maso je měkké a jemné, přitom není vysušené, ale krásně šťavnaté a má vynikající chuť použitých surovin. Je to velmi jemné a chuťově výborné jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.