Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme na jemno a česnek na plátky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
V hrnci na 1 lžíci rozehřátého olivového oleje s 30 g másla orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme plátky česneku a necháme je pěkně rozvonět asi 1 až 2 minuty. Potom zvýšíme plamen na maximum, vložíme kuřecí prsa a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby se nevysušily. Kuřecí kostky opékáme zprudka z každé strany.
Když se kuřecí prsa zatáhnou, přidáme plátky žampionů a pokapeme citronovou šťávou, aby zůstaly pěkně bílé. Opékáme dále na středním plameni, až se odpaří všechna tekutina. Potom maso podlijeme bílým vínem Chardonnay a vaříme prudkým varem asi 1 - 2 minuty, aby se odpařil alkohol.
Následně zalijeme horkým domácím kuřecím vývarem do výšky kuřecího masa, přidáme estragon, dusíme na středním plameni doměkka a jemně dosolíme. Na závěr přidáme sladkou smetanu, necháme spolu projít varem a zahustíme čerstvým studeným máslem pokrájeným na malé kostky, které lahodnou vínovo-smetanovou omáčku ještě zjemní a estragon pěkně zvýrazní.
Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem servírujeme teplé s bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Vhodné jsou i různé těstoviny podle vlastního výběru.