reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem

Rychlý recept francouzské kuchyně na kuřecí prsa na žampionech v lahodné vínovo-smetanové omáčce s estragonem.


  • 3,0

    28×

    3 28
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme na jemno a česnek na plátky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

V hrnci na 1 lžíci rozehřátého olivového oleje s 30 g másla orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme plátky česneku a necháme je pěkně rozvonět asi 1 až 2 minuty. Potom zvýšíme plamen na maximum, vložíme kuřecí prsa a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby se nevysušily. Kuřecí kostky opékáme zprudka z každé strany.

Když se kuřecí prsa zatáhnou, přidáme plátky žampionů a pokapeme citronovou šťávou, aby zůstaly pěkně bílé. Opékáme dále na středním plameni, až se odpaří všechna tekutina. Potom maso podlijeme bílým vínem Chardonnay a vaříme prudkým varem asi 1 - 2 minuty, aby se odpařil alkohol.

Následně zalijeme horkým domácím kuřecím vývarem do výšky kuřecího masa, přidáme estragon, dusíme na středním plameni doměkka a jemně dosolíme. Na závěr přidáme sladkou smetanu, necháme spolu projít varem a zahustíme čerstvým studeným máslem pokrájeným na malé kostky, které lahodnou vínovo-smetanovou omáčku ještě zjemní a estragon pěkně zvýrazní.

Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem servírujeme teplé s bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Vhodné jsou i různé těstoviny podle vlastního výběru.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem

    Celkový počet komentářů: 4
    • Barbora Hlaváčková
      Barbora Hlaváčková

      Dnes jsem recept také zkusila,místo estrgonu jsem použila kari a bylo to velmi dobré s jasminovou rýží :)

      02.04.2017 13:09:56

    • Michaela O.
      Michaela O.

      Komentář k receptu Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem

      Výborný recept :) Všichni jsme si pochutnali, jen bílé víno jsem nahradila červeným :) Moc děkuju za tento výborný recept :) Budu vařit často :)

      04.11.2016 12:46:18


      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem

        Milá Michaela O.,
        som rada, že ste si pochutnali, veľmi si ma potešila :-)
        dakujem za výbornú správu a srdečne zdravím :-)

        06.11.2016 15:22:12


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa na žampionech ve vínovo-smetanové omáčce s estragonem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.