reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí prsa na tymiánovém medu

Jednoduchý a rychlý recept na skvělé kuřecí nudličky marinované v medu, tymiánu a citronu. Recept je na 1 porci.


  • 3,1

    169×

    3 169
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízek podle potřeby odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Jak chceme. Jen lehce je osolíme.

Připravíme si marinádu. Med smícháme s olejem, citronovou kůrou a tymiánem.

Kostky nebo nudličky vložíme do marinády a promícháme. Vše necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.

Druhý den si rozpálíme pánev a marinované maso do něj vyklopíme. Pánev musí být opravdu rozpálená a celé restování musí být rychlé a prudké, aby tymián nestihl zhořknout.

V závěru smažení můžeme maso zahustit a zjemnit přidáním smetany.

Hotové nudličky podáváme s rýží a omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí prsa na tymiánovém medu

    Celkový počet komentářů: 2

    • Terrynka
      Terrynka

      Podotek autorky

      "V závěru smažení můžeme maso zahustit a zjemnit přidat smetanu" .. ??? Jak prosim? Ne ze by mi vadily redakcni upravy, ale mohly by - prosim!!! - mit nejakou logiku? Zahustit maso? Zjemnit pridat smetanu? Oba me doposud vlozene recepty byly upraveny tak, ze vysledny text je pro me zklamanim

      17.10.2006 22:00:00

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Podotek autorky

        Dobrý den, Terrynko. Pokud recept budete "kvalitně" přidávat s tím, že bude vše jasně specifikováno, není problém pak recepty přidávat s tím, že mají logiku. Bohužel já také nejsem neomylná a občas se chybička vloudí. Jinak smetana obvykle pokrm zahustí a zjemní jeho chuť.

        17.10.2006 22:13:56


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí prsa na tymiánovém medu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.