Snadný recept na velmi chutný hlavní chod z kuřecích prsních řízků s dijonskou omáčkou a chutí rozmarýnu.
1 větvička | rozmarýn |
600-700 ml | kuřecí vývar |
4 ks | kuřecí prsní řízky |
2 lžíce | máslo na jíšku |
3 lžíce | hladká mouka |
omáčka | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
1 ks | pórek |
2 lžíce | dijonská hořčice |
100 ml | smetana na vaření |
1 ks | mrkev (větší) |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Očištěná kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a na něm zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme cibuli , česnek, mrkev a celer doměkka. K základu přidáme hořčici a rozmarýn, vše podlijme vývarem, který přivedeme k varu a vmícháme vychladlou jíšku. Teplotu snížíme a omáčku zvolna vaříme za občasného promíchání asi 15- 20 minut. Pak omáčku přecedíme, přidáme opečená kuřecí prsa a smetanu a vše povaříme ještě asi 10 - 13 minut. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod s knedlíkem nebo těsovinami.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena