reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí polévka se žampióny

Recept na polévku z kuřecího masa, kořenové zeleniny a hub.


  • 3,3

    15×

    3,3 15

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí špalíčky uvaříme v osolené vodě společně s částečně oloupanou celou cibulí a kořením doměkka.

Mezitím nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu na hrubším struhadle. Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přidáme nastrouhanou zeleninu, po pár minutách podlijeme trochou vody a podusíme asi 25 minut. Na posledních deset minut přidáme k zelenině na plátky nakrájené očištěné žampiony.

Uvařený kuřecí vývar přecedíme přes cedník a čistým vývarem zalijeme směs zeleniny a žampionů. Uvedeme k varu a nakonec přidáme rozšlehaný žloutek (bílek nebudeme potřebovat), který za stálého míchání pár minut povaříme v polévce.

Mezitím obereme uvařené kuřecí maso, které nakonec přidáme do polévky. Hotovou polévku servírujeme na talíř a posypeme nasekanou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí polévka se žampióny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.