Kuřecí špalíčky uvaříme v osolené vodě společně s částečně oloupanou celou cibulí a kořením doměkka.
Mezitím nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu na hrubším struhadle. Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přidáme nastrouhanou zeleninu, po pár minutách podlijeme trochou vody a podusíme asi 25 minut. Na posledních deset minut přidáme k zelenině na plátky nakrájené očištěné žampiony.
Uvařený kuřecí vývar přecedíme přes cedník a čistým vývarem zalijeme směs zeleniny a žampionů. Uvedeme k varu a nakonec přidáme rozšlehaný žloutek (bílek nebudeme potřebovat), který za stálého míchání pár minut povaříme v polévce.
Mezitím obereme uvařené kuřecí maso, které nakonec přidáme do polévky. Hotovou polévku servírujeme na talíř a posypeme nasekanou petrželkou.