reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuřecí plátky v medové smetaně

Kuřecí plátky v medové smetaně

Křehké kuřecí plátky, s jemnou a nasládlou chutí medu a smetany, připravíme za pár minut.


  • 4,4

    71×

    4,3 71
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme a z obou stran posypeme kořením. Necháme chvíli uležet. Pak plátky zprudka opékáme na oleji z obou stran, dozlatova a doměkka.

Pod usmažené maso dáme rozpustit kousek másla. Když je máslo rozpuštěné, přidáme dvě lžíce medu. Med také necháme rozpustit a chvíli prohříváme. Nakonec přilijeme smetanu a jen krátce povaříme, dokud se s medem nespojí a nezhoustne. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Kuřecí plátky v medové smetaně výborně chutnají s upečenými brambory.

Pozn.: Koření pěti vůní lze zakoupit v obchodech.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí plátky v medové smetaně

    Celkový počet komentářů: 6
    • dassmat
      dassmat

      Komentář k receptu Kuřecí plátky v medové smetaně

      Bylo to vynikající, i když jsem tam dal kořeni sedmi pepřů..;)

      27.11.2014 11:59:33

    • Tomáš
      Tomáš

      Vynikající recept

      Snažil jsem se ho držet, ale díky chybějícím surovinám jsem si ho stejně upravil. Koření pěti vůní jsem dělal vlastní (vždycky lepší) a nepřidával jsem smetanu. Chuť medové kůrky a koření mnohem víc vynikla a věřte, nebo ne, všichni se shodli na tom, že je to vynikající. Takže vřele doporučuju. Ovšem nebojte se experimentovat ;)

      28.04.2011 22:17:37

    • Jana
      Jana

      Zkusila jsem, musím říci, že nic moc. Zřejmě jsem to přehnala s kořením pěti vůní. V receptu není uvedené množství.

      08.08.2008 20:38:22


      • monca
        monca

        Re: nic moc

        ja jsem si recept trosku upravila. Davam mimo koreni peti vuni, ktere mi tam neprijde tak dulezite jeste jine koreni. Davam teda skorici, bazalku, pepr, sul, trochu koreni 5-ti vuni. Dale dávám celou tu 200ml smetanu a malinko ji zahustím. K tomu dělám často brambory nakrájené na plátky, na které dám koření na americké brambory a dam je na oleji upéct do trouby. je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel.

        27.01.2009 16:40:16

    • Mona
      Mona

      Výborný recept

      Recept je super. Trošku jsem si ho upravila. Zdála se mi omáčka moc řídká a málo, tak jsem tam dala jednou tolik smetany i medu a trošku jsem to zahustila. Jako přílohu jsem nakrájela brambory na plátky, pomazala olejem s kořením (pepř, grilovací k., sůl) a dala je péct do trouby. Vynikající.

      17.07.2008 21:17:04

    • oxiran
      oxiran

      Koření pěti vůní

      Koření "pěti vůní" - Hung-liu 1 dávka: 2 lžičky fenyklu, 12 hřebíčků, badián - 4 hvězdičky (lze nahradit odpovídajícím množstvím anýzu), 2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky bílého pepře (lze nahradit černým). Vše pečlivě utlučeme v hmoždíři. Používáme nejraději vždy čerstvé.

      04.07.2008 09:54:48

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí plátky v medové smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.