reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky očistíme a podélně rozřízneme na tenčí plátky, poté ještě rozklepeme paličkou na maso. Z jedné strany je potřeme pálivou dijonskou hořčicí.

Asi 5 - 7 lžic husté zakysané smetany promícháme s oloupaným a prolisovaným česnekem a kořením na steak. Do nádoby s větší plochou dáme ochucenou smetanou, položíme plátky kuřecího nenamazanou stranou a zatlačíme je tak, aby byly ve smetaně skoro ponořené. Marinujeme alespoň 2 hodiny. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád pálivé, přidá ještě trochu chilli.

Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, potřeme olejem a kuřecí plátky na smetaně zprudka osmahneme. Pozor, snadno se připalují, proto musíme neustále hlídat, obracet. Jsou rychle hotové.

Kuřecí plátky na smetaně podáváme s přílohou podle vlastního výběru nebo jen s čerstvou zeleninou či salátem. Na talíři dozdobíme kořením a kopečkem zakysané smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí plátky na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.