reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

Milovníci bazalky a vůně provensálského koření uvítají snadnou a rychlou přípravu kuřecích plátků.


  • 4,6

    35×

    4,6 35
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Bazalku jemně nasekáme, česnek utřeme se solí a promícháme s olejem a bazalkou.

Kuřecí prsa zlehka naklepeme a obalíme v bazalkové směsi. Necháme uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, zelenou nať z jarní cibulky pokrájíme.

Kuřecí plátky osmažíme z obou stran na oleji, přisypeme rajčata, cibulku a můžeme přidat ještě trochu nasekané bazalky. Posypeme provensálským kořením, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut, do změknutí rajčat. Během dušení podlijeme hrnkem vody. Vodu necháme částečně vydusit, tak aby nám pod masem vznikla hustá rajčatová šťáva.

Kuřecí plátky na rajčatech podáváme s rýží nebo s brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.