reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

Milovníci bazalky a vůně provensálského koření uvítají snadnou a rychlou přípravu kuřecích plátků.


  • 4,6

    35×

    4,6 35
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bazalku jemně nasekáme, česnek utřeme se solí a promícháme s olejem a bazalkou.

Kuřecí prsa zlehka naklepeme a obalíme v bazalkové směsi. Necháme uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, zelenou nať z jarní cibulky pokrájíme.

Kuřecí plátky osmažíme z obou stran na oleji, přisypeme rajčata, cibulku a můžeme přidat ještě trochu nasekané bazalky. Posypeme provensálským kořením, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut, do změknutí rajčat. Během dušení podlijeme hrnkem vody. Vodu necháme částečně vydusit, tak aby nám pod masem vznikla hustá rajčatová šťáva.

Kuřecí plátky na rajčatech podáváme s rýží nebo s brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.