Čerstvé bylinky drobně nasekáme. Použít ale můžeme i byliny sušené. Česnek oloupeme, utřeme se solí a promícháme se dvěmi lžícemi oleje z nakládaných rajčat, nebo čistého olivového oleje.
Maso zlehka naklepeme, potřeme olejem s česnekem a obalíme v nasekaných bylinkách. Necháme alespoň hodinu v chladu uležet.
Maso usmažíme na rozehřátém oleji z obou stran.Ke konci smažení, když je maso téměř měkké a zlatavé, přidáme do pánve i sušená rajčata a trochu oleje, ve kterém byla rajčata naložena. Už jen krátce prohříváme, aby se rajčata moc nescvrkla. Opepříme a přisolíme podle chuti.
Kuřecí plátek v bylinkách se sušenými rajčaty podáváme s rýží nebo pečenými brambory. Zdobíme čerstvou zeleninou.
Pozn.: Sušená rajčata v oleji připravíme podle receptu
Sušená rajčata v oleji, nebo zakoupíme v supermarketu.