reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách

Recept na snadnou úpravu kuřecího masa, na kterou použijeme paličky, ale klidně i kuře celé. Výhodou je i to, že vše pečeme spolu s přílohou.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí paličky (nebo kuře) omyjeme a důkladně osolíme a opepříme. Můžeme podle chuti použít i směs koření na kuře. Kuřecí maso potřeme rozpuštěným máslem, použijeme tak 3 lžíce z uvedeného množství. Zbylým máslem kuřecí paličky (celé kuře) obložíme. Podlijeme mírně vodou, přidáme neoloupanou přepůlenou palici česneku a nakonec maso zasypeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky.

Kuřecí paličky na slanině dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Průběžně podléváme

Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Pak je přidáme k paličkám. Také je promícháme s vypečenou šťávou a slaninou. Přidáme na ně také pár snítek tymiánu. Teplotu snížíme na 170 - 180 °C (podle trouby) a za stálého podlévání dopečeme kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách doměkka.

Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách podáváme jako výborný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.