Tradiční španělské jídlo s kuřetem.
2 stroužky | česnek |
3 lžíce | olivový olej |
bílý pepř | |
sůl podle chuti | |
1 ks | červená kapie |
1 ks | cibule |
1 ks | oranžová kapie |
200 g | naťová cibulka |
250 g | dlouhozrnná rýže |
4 ks | kuřecí spodní stehno |
špetka mletého šafránu | |
1.2 l | zeleninový vývar (z kostky) |
100 g | hrášek mražený |
2 lžíce | lime štáva |
Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka.
V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme.
V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.
Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek.
Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena