Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a olejem. Naložené maso necháme chvíli odležet.
Mezitím si do malého kastrolu zalijeme čínské polévky, které rozlámeme na čtvrtiny a použijeme i pytlíky s kořením na dochucení. Zaléváme vroucí vodou z konvice, tak aby byly nudličky jen lehce ponořené a vodu mohly vstřebat, popřípadě se dá později vroucí voda přidat.
Na pánvi s trochou oleje lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a vložíme naložené kuřecí maso. Když je maso zatažené, tak přidáme Moravanku včetně okurek a papriček nakrájených nahrubo. Jen předtím slijeme vodu a doporučuji vyndat feferonku, neboť zelenina je sama osobě dost ostrá.
Maso se zeleninou přiklopíme a chvíli podusíme. Poté odklopíme, necháme vyvařit přebytečnou vodu a přidáme nudličky, z kterých také nejdříve odlijeme případnou vodu na dně kastrolu. Vše promícháme, necháme prohřát a můžeme podávat. Není třeba již nijak dochucovat.
Kuřecí nudličky s Moravankou podáváme teplé jako vydatný hlavní chod.