reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí na brusinkách

Kuřecí řízky dušené na kořenové zelenině podávané v brusinkovo - žampionové omáčce. Recept je poměrně náročný.


  • 3,2

    392×

    3,1 392
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.



Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.



Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.



Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.



Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí na brusinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.