Kuřecí maso v sekané

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 198x
Recept na zpestření mnohdy fádní sekané kuřecím masem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále si vykostíme 6 kuřecích stehen nebo použijeme králičí maso.

Cibuli zpěníme v hrnci na oleji či sádle. Kuřecí maso přidáme do hrnce k cibuli, aby se zatáhlo. Na maso přidáme kmín, sůl, pepř a mletou papriku. Kdo má rád, muže přidat pikantní koření. Vše promícháme, podlijeme cca 0,3 litru vody a dusíme 20 minut.

Sekanou rozdělíme na dvě poloviny. První polovinou sekané vyložíme celé dno pekáče či zapékací mísy. Na tuto vrstvu naklademe vydušené maso (pouze maso) a zakryjeme druhou půlkou sekané a uhladíme tak, aby maso nebylo vidět. Celé zalijeme vývarem z vydušeného masa, který propasírujeme přes síto.

Sekanou zakryjeme poklicí a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C po dobu 1 hodiny. Po uplynutí 45 minut sejmeme poklici a necháme udělat kůrku.

Kuřecí maso v sekané můžeme podávat s vařeným bramborem, ale dobře chutná i za studena s chlebem.

Hovez1981 autor receptu:

Kuřecí maso v sekané

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
3
dobrý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí maso v sekané

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso v sekané
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept