Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku očistíme a nakrájíme na větší kostičky, jarní cibulku na vetší celky, kuřecí maso na kostičky. Raný česnek oloupeme, pórek nakrájíme a odstraníme z něj nečistoty (propereme a zbavíme kamínků apod.)
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme kuřecí maso, sůl, pepř, postupně (jak vždy změkne) papriku, jarní cibulku, pórek, vymačkaný raný česnek. Během přidávání podle potřeby doplňujeme vodu, aby se směs nepřipálila. Na konci dochutíme solí, pepřem případně směsí koření "vepřová pečeně" nebo omáčkou Jalfrezi (dodá exotickou chuť). Směs zahustíme podle potřeby jíškou.
Kuřecí maso s jarní zeleninou podáváme s těstovinami podle vlastního výběru.
Někomu se může zdát, že předpřipravená omáčka zabije chuť surovin, ale opak je pravdou - česnek a zbylé koření pouze tuto omáčku doplní.