reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

Vyzkoušejte měkké maso se šťavnatou a voňavou omáčkou s mrkví a petrželí.


  • 3,9

    29×

    3,8 29
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Kuřecí maso jen zlehka naklepeme a z obou stran osmažíme krátce na rozehřátém oleji. Pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme.

Středně velkou mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
Zeleninu zprudka osmahneme na oleji. Smažíme také jen krátce.

Zapékací mísu nebo pekáček silně vymažeme máslem. Dno pokryjeme usmaženou zeleninou. Zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu, lžící worcesterové omáčky, posypeme cukrem, rozmarýnem a trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu zeleniny položíme osmahnuté plátky masa, zalijeme hrnkem vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby.

Kuřecí maso v mrkvi a petrželi pečeme při 150 °C asi 50 minut, do změknutí zeleniny. Během pečení maso obrátíme a zeleninu podle potřeby mírně podléváme. Ke konci pečení maso z pekáče vyjmeme.

V malém množství vody rozkvedláme hladkou mouku. nalijeme k zelenině a promícháme. Zeleninu dáme asi na 5 minut zpátky do trouby, aby se s moukou povařila a zahustila. Maso přidáme k zelenině a necháme už jen prohřát.

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi podáváme s uvařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

    Celkový počet komentářů: 2

    • Karasek
      Karasek

      Komentář k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

      Vino dobra volba! Pridal jsem jeste cesnek :)

      20.03.2016 13:37:06

    • Šimanský
      Šimanský

      Worcestr.om. daná zelenina a cukr se asi musí dost vyrovnávat solí.Jinak bych citron nahradil bílým suchým vínem. Ale i tak to musí být dobré.

      18.08.2008 00:35:20


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.