reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

Vyzkoušejte měkké maso se šťavnatou a voňavou omáčkou s mrkví a petrželí.


  • 3,9

    29×

    3,8 29
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Kuřecí maso jen zlehka naklepeme a z obou stran osmažíme krátce na rozehřátém oleji. Pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme.

Středně velkou mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
Zeleninu zprudka osmahneme na oleji. Smažíme také jen krátce.

Zapékací mísu nebo pekáček silně vymažeme máslem. Dno pokryjeme usmaženou zeleninou. Zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu, lžící worcesterové omáčky, posypeme cukrem, rozmarýnem a trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu zeleniny položíme osmahnuté plátky masa, zalijeme hrnkem vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby.

Kuřecí maso v mrkvi a petrželi pečeme při 150 °C asi 50 minut, do změknutí zeleniny. Během pečení maso obrátíme a zeleninu podle potřeby mírně podléváme. Ke konci pečení maso z pekáče vyjmeme.

V malém množství vody rozkvedláme hladkou mouku. nalijeme k zelenině a promícháme. Zeleninu dáme asi na 5 minut zpátky do trouby, aby se s moukou povařila a zahustila. Maso přidáme k zelenině a necháme už jen prohřát.

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi podáváme s uvařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

    Celkový počet komentářů: 2

    • Karasek
      Karasek

      Komentář k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

      Vino dobra volba! Pridal jsem jeste cesnek :)

      20.03.2016 13:37:06

    • Šimanský
      Šimanský

      Worcestr.om. daná zelenina a cukr se asi musí dost vyrovnávat solí.Jinak bych citron nahradil bílým suchým vínem. Ale i tak to musí být dobré.

      18.08.2008 00:35:20


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.