Kuřecí maso na smetaně se žampiony

20 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 43159x
Drobně nakrájené kuřecí maso se žampiony a vínem s přísadou smetany. Vůně a chuť pokrmu jsou jemné po použitých surovinách.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí svalovinu (prsíčka a stehna) nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky.

Maso lehce orestujeme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony, které předem opláchneme. Znovu společně osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, pečlivě promícháme a krátce podusíme.

Ke kuřecímu se žampiony přidáme smetanu, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a ihned podáváme na stůl k jídlu.

Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu na smetaně se žampiony jsou různě upravené brambory, rýže a těstoviny.

Prot autor receptu:

Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Celkový počet komentářů: 6
  • Zase ten bujón Pane bože 30.10.2016 12:13:15

    Musíte ty hnusy cpát do každého jídla?? To není normální

    • Bajka
      Re: Zase ten bujón Bajka 06.11.2016 23:25:21

      Pravdepodobne to byla reakce na muj prvni prispevek :) Je mi lito, ze vas to tak rozvasnilo.
      Muj nazor na bujony se vsak od doby, co jsem zde psala poprve, podstatne zmenil, a to po precteni jednoho pekneho clanku v dtestu a rady dalsich zabyvajicich se zdravou vyzivou. Mate pravdu. Da se zit a varit i bez nich.
      Bohuzel musim konstatovat, ze od doby co jsem od bujonu upustila, se na mne zbytek rodiny casto diva s podezrenim - hlavne tedy jeji muzska cast.
      Svuj puvodni prispevek jsem z teto strany stahla, aby dale nepohorsoval dobre kuchare, vyznavajici poctivou a glutamatu prostou kuchyni.

  • Bajka
    Text komentáře byl smazán. Bajka 17.10.2014 12:35:31

    Text komentáře byl smazán.

    • Re: uprava 2 Dusan 21.12.2015 11:32:07

      Dobry den,masox,bujon.Jak chcete dostat do tak male kostky tolik chuti?Znate obsah techto kostek?Prectete si ho.Radeji nechat recept tak jak je.

      • Bajka
        Re: Re: uprava 2 Bajka 06.11.2016 23:06:50

        Mate pravdu. Ted uz bujony vubec nepouzivam, kdyz se maso dobre orestuje, neni treba. Recept je dobry tak, jak je napsany.
        (Driv jsem pouzivala bujony s oznacenim natur, ale v tech je zas kvasnicovy extrakt, coz je jen jinak prevleceny glutamat.)

  • Vyborne. Diky

Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Kuřecí maso na smetaně se žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept