reklama
hledat uživatel
       

Kuřecí kung-pao

Tradiční čínský pokr, který u nás už téměř zdomácněl. Hodí se k němu nejlépe rýže!


  • 3,1

    1 286×

    3 1286
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousíčky bez semínek a dáme je do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Po chvíli přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí kung-pao

    Celkový počet komentářů: 21
    • ferdahk
      ferdahk

      Je to dobře,

      že se tady dozvím, je-li to Kung Pao nebo ne. Nicméně mě to chutnalo a tak navrhuji se sjednotit na názvu:" Variace na téma Kung Pao" a bude po problému.

      30.08.2015 08:08:36

    • Wtf
      Wtf

      Komentář k receptu Kuřecí kung-pao

      Tohle kung-pao není ani omylem

      10.01.2015 11:04:40

    • jirka
      jirka

      ja pisu pisemku a mislim ze by to mohlo byt dobré

      18.12.2012 17:18:07


    • skarabik
      skarabik

      Rychlé a výborné

      Skvělý a jednoduchý recept

      10.08.2011 17:27:30

    • Hanka
      Hanka

      do pravého kung paa zelenina nepatří, jen maso a rašídy, to kuchaři v našich restauracích tento recept przní

      09.10.2010 10:41:37

      • EJA
        EJA

        Souhlasim s timto nazorem na tzv prave Kung-Pao, tento recept muze byt dobry v tomto provedeni, ale nemuze se jmenovat prave Kung-Pao. Prave Kung-Pao ma pouze maso nakrajene na nudlicky a ne na kostky, ingredience jsou prava sladka sojova omacka,sul - spetka glukasoli,,pepr,skrob,olej,ara sidy a masicko kureci a muze byt i veprova kyta. Nudlicky masa se pokapou sladkou hustou sojovou omackou, osoli s glaukasolem a obali se skrobem, na oleji se oprazi a muze se servirovat jak s ryzi tak s pecivem posypane oprazenymi buraky( buraky se oprazi na oleji uplne zvlast)Dobrou chut dela glukasol a sojova omacka, neni to uplne nejzdravejsi, ale co je dnes zdrave????Eva

        12.03.2012 08:38:49

    • Filda
      Filda

      A kdy zeleninu a jak a jak dlouho???? ....ha??

      01.08.2005 21:24:02

      • votrok
        votrok

        Do kung paa zelenina nepatří. Maso je světle hnědé, má být ostře pálivé a obsahovat jen velmi málo , nebo vůbec žádnou štávu. Takto jsem ho jedl v čínské restauraci, ještě když tam vařil čínský kuchař. Tento styl receptu také odpovídá čínským kuchařkám. Jí se samozřejmě s rýží.

        18.05.2012 11:46:06

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí kung-pao

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.