Vydatná a chutná polévka z kuřecích kostí. Recept i pro úplné začátečníky v kuchyni.
2 ks | vejce |
3 l | voda |
3-4 lžíce | hrubá krupice |
1 miska | mražený hrášek s mrkví |
500 g | kosti z kuřete |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
polévkové koření | |
podle potřeby | |
pažitka |
Kosti z kuřete se zbytky masa (například z prsních řízků - motýlků, nebo i kuřecí krky) uvaříme v osolené vodě doměkka, nejlépe v "papiňáku?. Uvařený vývar scedíme, zbytky masa z kostí obereme a nakrájíme do vývaru. Do vývaru přidáme mražený hrášek s mrkví a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak do vývaru se zeleninou, za stálého míchání, nasypeme krupici a povaříme asi 3 minuty. Krupice nabude a vývar zahustí. Nakonec do polévky rozklepneme vajíčka, promícháme a krátce vaříme, dokud se vejce nesrazí. Kuřecí krupicovou polévku opepříme, můžeme dochutit i tekutým polévkovým kořením. Do každé porce polévky nasypeme nasekanou zelenou pažitku.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!
Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.
(doba přípravy 30 min)
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena