reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí játra v husím sádle

Tento recept výborně poslouží těm, kteří mají na chlebu mnohem radši plátky upečených jater s husím sádlem než rozetřenou jakoukoliv játrovou paštiku.


  • 3,0

    18×

    3 18
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

3119 kJ / 745,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve očistíme kuřecí játra, zbavíme je blán a cévní stopky, omyjeme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.

V hlubším hrnci rozehřejeme husí sádlo. Když je dostatečně horké, přidáme kuřecí játra a zprudka opékáme asi 8 minut za stálého míchání. Vpichem do jater zkontrolujeme, zda nevytéká krvavá šťáva. Stupeň propečení zkontrolujeme tak, že na zkoušku vybereme jedny játra a nožem je rozřežeme.

Játra mají zůstat měkká a šťavnatá, uvnitř růžová a jemná a na povrchu pěkně do hněda. Pokud je to tak, vypneme plamen, necháme játra trochu vychladnout a poté pokrájíme na plátky, jak silné je chceme mít, eventuálně ponecháme játra v celku a vrátíme zpět do husího sádla.

Upečená játra i s rozpuštěným husím sádlem dáme do menších uzavíratelných nádobek a necháme ztuhnout. Játra v husím sádle skladujeme v chladničce.

Kuřecí játra v husím sádle natíráme na čerstvě upečený chléb, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem podle naší chuti. Hotovou pochoutku na chlebu servírujeme s horkým čajem a můžeme obložit plátky čerstvé sezónní zeleniny (rajčata, papriky apod.). Je to výborná večeře a velmi chutné rychlé pohoštění pro návštěvy.

V chladničce játra v sádle vydrží poměrně dlouho, a to 2 až 3 měsíce, pokud si je chceme připravit ve větším množství do zásoby a pochoutku mít vždy po ruce. Kdysi jsme takto připravovali husí játra z kukuřicí vykrmené husy a zalívané husím sádlem. Příprava však byla delší, ale kuřecí játra v husím sádle její chuť silně připomínají.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí játra v husím sádle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.