reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí játra s fazolkami

Recept na přípravu kuřecích jater s fazolovými lusky a rajčatovou omáčkou.


  • 5,0

    5 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené a octem okyselené vodě 3 - 4 minuty. Poté fazolky slijeme a necháme okapat. Ve studeném kuřecím vývaru prošleháme pasírovaná rajčata.

Na horkém oleji zprudka opečeme kousky jater do zlato-hnědé barvy. Pak teplotu snížíme, přidáme cibuli s česnekem a necháme za stálého míchání zesklovatět. Takto připravená játra s cibulí a česnekem osolíme, podlijeme směsí vývaru s pasírovanými rajčaty a zvolna podusíme asi 10 minut doměkka. Přibližně 2 minuty před dokončením přidáme k játrům fazolové lusky a vše podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou a okyselíme citronovou šťávou.

Kuřecí játra s fazolkami a omáčkou s chutí rajčat podáváme jako hlavní chod s rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí játra s fazolkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.