reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí játra na víně se zkaramelizovanou cibulí

Rychlý recept na chutnou delikatesu pro návštěvy a slavnostní příležitosti.


  • 2,8

    22×

    2,8 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Kuřecí játra zbavíme nepotřebných častí, omyjeme, necháme okapat na cedníku, překrojíme na polovinu a pořádně osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Brambory očistíme a pokrájíme na poloviny. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka.

Na suché rozpálené pánvi zkaramelizujeme cukr do hněda, přidáme 2 lžíce husího sádla, rozehřejeme a zkaramelizujeme na něm cibuli do hněda (za stálého míchání na středním plameni), bude hotovo asi za 15 minut. Směs osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a promícháme. Zkaramelizovanou cibuli vybereme na talíř, přikryjeme alobalem a ponecháme v teple.

Na pánvi rozpálíme další dvě lžíce husího sádla a na rozpáleném sádle prudce opékáme kuřecí játra z každé strany za stálého obracení jen 3 - 4 minuty. Játra mají uvnitř zůstat měkká a růžová s jemnou křupavou kůrčičkou na povrchu. O správném propečení se přesvědčíme vpichem jehlou, nesmí vytékat krvavá šťáva. Déle neopékáme a zatím nesolíme, aby játra neztvrdla. Hotová játra vybereme na talíř, přikryjeme alobalem a uchováváme v teple.

Do výpeku přilijeme víno Marshala a přivedeme do varu. Potom usilovně odškrabáváme chutný výpek z pánve a zredukujeme prudkým varem na polovinu. Mezitím brambory uvaříme v osolené vodě a potom scedíme. Horké brambory smícháme s máslem a posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí.

Kuřecí játra na talíři osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, podlijeme chutným výpekem a servírujeme se zkaramelizovanou cibuli a uvařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí játra na víně se zkaramelizovanou cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.