reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí dršťková polévka

Recept pro ty, kteří nemají rádi chapadla v polévce.


  • 3,8

    57×

    3,8 57
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej zchladnout a obereme od kostí. Vše i s kůžemi nakrájíme na větší nudličky.

Cibulku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku zesklovatíme, přidáme mouku a mletou papriku, uděláme jíšku.

Do vařícího se vývaru vsypeme nakrájené maso a znovu uvedeme k varu. Zahustíme vystydlou jíškou, dostatečně provaříme. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a opepříme.

Kuřecí dršťkovou polévku podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 8
    • deda-slavek
      deda-slavek

      Další surovina

      My jsme použili houbu /pejchavku/ byla vynikající, zvláště když je veliká.Pak je vhodná i ´pro větší množství lidí,tak jak je tomu u nás.

      30.11.2009 20:32:43

    • lydie6185
      lydie6185

      prvne jsem udelala to polevku...sama jsem mela 3 talire...vynikajici polevka...do prace kazdy prinese neco k jidlo...ja tam prinesu to polevku se slanymi tycikami..jsem zvedava jak to bude chutnat v americe...necham vam vedet

      12.03.2009 01:46:05

    • Karel
      Karel

      Lepší tip

      Mám lepší typ - místo drštěk použít václavky (na podzim je jich všude dost). Stačí je předem trochu povařit, aby změkly a ztratily mírnou jedovatost, kterou mají zasyrova, a dále již zpracovávat běžným způsobem.

      03.04.2008 11:16:13


    • norma
      norma

      Jsem na rozpacích...

      Jsem na rozpacích, slibovala jste něco kulturnějšího než jsou rozsekané hovězí žaludky a místo toho jste tam rozkrájela pyskaté kuřecí kůže (brr...). Nejedla bych tu pravou, ale ani tu vaši "dršťkovou".

      19.12.2007 17:43:24

      • StřeLenka
        StřeLenka

        Re: Jsem na rozpacích...

        Neslibovala jsem něco "kulturnějšího", ale alternativu. Mě třeba chutná obé, děti jedí jenom kuřecí. To je přeci každého chuť :)

        03.01.2008 10:43:10

    • xenie
      xenie

      kuřecí držková

      Výborný nápad, moje maminka má ráda držkovou a nejí držky, tohle jí určitě bude chutnat a sní všechno.

      08.08.2007 18:17:16

    • Jija
      Jija

      Dobrý nápad

      To není špatný nápad udělat drůbeží polévku na způsob drštkové.

      08.08.2007 02:29:52


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.