reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí

Pečené kuřecí stehenní čtvrtky se sezamem výborně doplňuje dušená zeleninová směs z dýně, brokolice a rajčat.


  • 3,4

    15×

    3,4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme a osušíme. Dýni oloupeme, rozkrojíme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a rajčátka rozdělíme na půlky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme.

Kuřecí stehenní čtvrtky zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Kuřecí čtvrtky pečeme dorůžova za občasného podlévání vlastní šťávou, dokud maso nezrůžoví. Asi 5 - 10 minut před dopečením posypeme maso sezamovým semínkem, které doplní chuť celého pokrmu.

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme dýni, kterou ze všech stran orestujeme a zaprášíme kari kořením. Polijeme malým množstvím vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme brokolici s rajčátky, vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Zeleninovou směs krátce dodusíme doměkka a zjemníme máslem.

Kuřecí čtvrtky rozdělíme na porce a obložíme dýňovou směsí. Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí čtvrtky s dýní a brokolicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.