reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí čtvrtky na víně

Jednoduchý recept na kuřecí čtvrtky podlité červeným vínem.


  • 5,0

    5 4
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve vymažeme zapékací mísu tukem (nejlépe sádlem). Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme provensálským kořením, tymiánem a podlijeme červeným vínem. Mletou sladkou papriku přidáme až při pečení kůrky, jelikož by se připálila.

Kuřecí čtvrtky na víně pečeme asi 1 hodinu při 190 °C (přiklopené). Po uplynutí jedné hodiny posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme maso do trouby bez poklopu. Pečeme ještě dalších cca 15 minut při 220 °C a několikrát maso polijeme vytvořeným sosem.

Kuřecí čtvrtky na víně podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí čtvrtky na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.