reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí aspik s červenou řepou

Recept na přípravu aspiku z kuřecího masa s červenou řepou a majonézou. Silvestrovská chuťovka.


  • 0

    0 0
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme doměkka a oloupeme. Pak asi 250 g vychladlé řepy nastrouháme na hrubo a zbývající část nakrájíme na tenké plátky.

Vařené nebo pečené kuřecí maso nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Pak k cibuli přidáme maso, vše osolíme, opepříme promícháme a necháme vychladnout.

Jarní cibulku s natí nakrájíme na jemná kolečka. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu. Asi 50 ml připravené želatiny si odložíme stranou na potření dna formy. Vychladlé maso promícháme se strouhanou řepou, jarní cibulkou, majonézou, zakysanou smetanou a želatinou.

Mísu nebo formu vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Dno pokapeme tenkou vrstvou želatiny, poklademe plátky červené řepy, poté naplníme kuřecí směsí s řepou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout.

Kuřecí aspik s červenou řepou nakrájíme na plátky a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí aspik s červenou řepou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.