reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře z remosky na másle a bylinkách

Nemáte na chalupě troubu, ale pouze remosku? Pak vyzkoušejte tento snadný recept na pečené kuře na bylinkách, který zvládnou i začínající kuchtíci.


  • 3,0

    3 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře o váze asi 1200 g omyjeme a naporcujeme na 6 dílů, které důkladně osolíme a ochutíme malým množstvím mletého kmínu. Dno remosky vytřeme asi 1/3 másla a poklademe naporcovaným a ochuceným kuřetem. Pak maso posypeme čerstvými lístečky tymiánu, které poklademe hoblinkami zbývajícího másla a remosku uzavřeme.

Remosku neotevíráme, dokud maso nepustí šťávu. Pak kuře za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka. Pokud šťáva z kuřete zcela vysmahne, podlijeme maso několika lžícemi vývaru. Doba pečení kuřete je přibližně 40 - 50 minut, ale závisí na velikosti porcí.

Pečené kuře z remosky na másle a bylinkách rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuře z remosky na másle a bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.