reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Netradičně upravené kuře s kapary a smetanovou omáčkou.


  • 3,0

    1 147×

    2,9 1147
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře očistíme a podle potřeby jej naporcujeme. Kuře vložíme do tlakového hrnce. Přilijeme trochu vody a osolíme. Hrnec uzavřeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme.

Během vaření kuřete si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku. Tu pak provaříme s trochou vody a přidáme vývar z kuřete.

Kapary propláchneme a přidáme do základu omáčky. Přilijeme smetanu a omáčku svaříme na potřebnou hustotu. Nebo jak ji máme rádi hustou. Ochutíme ji citronovou šťávou a osolíme.

Vařené kuře podáváme s rýží nebo brambory a přeléváme smetanovou omáčkou s kapary.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuře vařené se smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.