reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře v provensálských bylinkách

Kuře dušené v provensálských bylinkách.


  • 3,0

    113×

    3 113
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme, rozkrájíme na osm dílů, osolíme a na jedné lžíci oleje opečeme dohněda. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky - kolečka a česnek na nudličky.

Opečené kousky přeložíme do pekáče. Na zbylém oleji zlehka orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak a smažíme, dokud směs nezíská správnou barvu.

Přidáme česnek, zalijeme bílým vínem, doplníme 3/8 l vody a nalijeme na kuře. Přidáme 3 lžíce provensálských bylinek a přibližně 30 minut přikryté dusíme.

K zahuštění použijeme mouku rozšlehanou s 1/8 l vody a dobře provaříme.
Podáváme s bramborami nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře v provensálských bylinkách

    Celkový počet komentářů: 2

    • Michal
      Michal

      Je to dobry

      Trochu jsem si recept poupravil a bylo to vyborny. Misto kurete jsem tam dal kureci prsa a taky jsem ubral provensalsky koreni. Ty 3 lzice jsou opravdu moc. Nekomu ale mozna nevadi chroupat rosti. Jinak doporucuju.

      05.08.2006 14:04:33

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Je to dobry

        Já to taky nemám ráda. Doporučuji použít hmoždíř, jestli máte. Můžete bylinek použít menší množství se stejným výsledkem a roští bude minimální:-)

        05.08.2006 15:56:29

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kuře v provensálských bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.