reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře v parmezánové omáčce

Kuřecí parmezánová specialitka. Na tento recept je nejlepší uvařit si kuře předem.


  • 2,9

    1 268×

    2,9 1268
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit.

Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky.

V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky.

Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky.

Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo.

Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuře v parmezánové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.