reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře s nádivkou z uzeniny

Recept na kuře pečené se snadnou nádivkou, která nám zároveň vytvoří i zeleninovou přílohu.


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Celé kuře dobře omyjeme, osušíme a zvenčí potřeme směsí vymíchanou z oleje a koření na kuře. Kuře uložíme do většího pekáčku.

Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Pak přisypeme hrášek s mrkví a orestujeme. Podlijeme bílým vínem a zprudka necháme vysmahnout. Podle chuti osolíme, ovegetujeme, ocelerujeme a zakápneme sójovkou. Když máme víno téměř odpařené, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce prohřejeme.

Zeleninovo-uzeninovou směsí kuře naplníme a zbytek rozložíme kolem kuřete. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do silně vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 - 45 minut, sem tam kuře polijeme šťávou. Pak odklopíme, maso překryjeme plátkem másla a dopečeme doměkka a dokřupava.

Kuře s nádivkou po upečení naporcujeme, dáme na talíře a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky nebo jinak upravenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře s nádivkou z uzeniny

    Celkový počet komentářů: 1

    • klaun
      klaun

      Kuře s nádivkou.....

      Podobně již léta připravuji kuře s nádivkou zeleninovo-uzeninovou pouze s tím malým rozdílem, že vzhledem k lepší konzumaci upečeného kuřete, toto kuře vykostím, prsní řízky použiji na případné zakrytí perforací a po naplnění kuřátko převáži špagátem. Jinak místo uzeniny používám dobře vyuzenou krkovičku. Je mnohem snažší konzumace a strávníci nemají tlapky zamazané od tuku. Doba přípravy kuřete v případě vykostění se prodlouží cca o 10-15 minut. Chce to jen přijít do cviku.
      Vykostěný skelet a kousky křídel pouřívám na polévku jako polévkovou směs, a kostičky potom velice ráda zkonzumuje moje čtyřnohá kamarádka, samozřejmě že to nejsou jen kostičky.
      Takhle dělám i kachnu a husičku.
      Vřele doporučuji a při prvním pokusu mně nekamenujte. Poznáte že je to suprové.

      15.06.2011 11:49:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kuře s nádivkou z uzeniny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.