reklama
hledat uživatel
       

Kuře po římsku

Dušené kuře na hřebíčku a tymiánu podávané s těstovinami.


  • 3,0

    131×

    3 131
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme a rozdělíme na 4 porce. Ty pak důkladně omyjeme a osušíme. Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej a porce kuřete v něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, hřebíček, tymián, petrželku a krátce opečeme, aby koření pustilo aroma. Pak vše zalijeme protlakem rozmíchaným v polovině vývaru a dusíme doměkka. Podle potřeby kuře po římsku podléváme zbylým vývarem.

Během dušení kuřete si uvaříme podle návodu těstoviny.

Měkké porce kuřete přeložíme na mísu, omáčku procedíme a dobře v ní prohřejeme těstoviny. Kuře po římsku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře po římsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Vážená paní Květo. Vaše kuře nemá chybu,akorát si dovolím zdůraznit,že těstoviny nelze podceňovat.Když římské kuře,tak italské těstoviny z mouky semolina. Návodu se moc nedržte,po asi 12 min.těstoviny ochutnávejte.A pak podávejte k radosti všech. Děkuji za recept.

      13.01.2007 03:43:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kuře po římsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.