Máslo necháme změknout. Pak do něj vpracujeme grilovací koření, sůl a vytvoříme placku a necháme ji v lednici ztuhnout. Kuře očistíme, zbavíme zbytků po brcích a chmýří, omyjeme a osušíme. Připravené kuře lehce potřeme olejem a důkladně okořeníme grilovacím kořením. Ztuhlé ochucené máslo vytáhneme z lednice, nakrájíme na hranolky, které vsuneme kuřeti pod kůži - kde jen to bude možné.
Takto připravené kuře necháme do druhého dne uležet. Pokud nemáme čas, není třeba. Troubu předehřejeme na 160 °C.
Cibuli si očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka. Půlkolečka cibule smícháme se zelím. Kuře důkladně prosolíme. Zelnou nádivkou napěchujeme dutinu kuřete a sešijeme nebo zpevníme pomocí kovových jehel.
Očistíme si druhou cibuli a taktéž ji nakrájíme na půlkolečka. Na plotně rozehřejeme pekáček s trochou oleje. Vložíme kuře a pokud možno ze všech stran je osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak kuře vyjmeme, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Do cibule vložíme kuře plněné zelím a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
Kuře pečeme v troubě asi 90 minut. Podle potřeby přeléváme, aby se vypekla kůrčička.
Upečené kuře plněné zelím naporcujeme. Na talíř servírujeme porci kuřete, zelnou nádivku a hranolky nebo brambory. Přeléváme vypečenou šťávou.