reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře pečené v porcích

Recept na klasické a jednoduché kuře se šťávou.


  • 2,9

    1 436×

    2,9 1436
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře očistíme a rozdělíme na 4 díly. Ty omyjeme, osušíme a důkladně osušíme. Kuře osolíme a opepříme.

V pekáčku rozehřejeme olej a porce kuřete ze všech stran opečeme. Pak kuře podlijeme horkou vodou a krátce, jen asi 10 minut, přikryté dusíme. Pokličku sejmeme a porce kuřete upravujeme v troubě.

Při pečení porce obracíme, vypečenou šťávou přeléváme a horkou vodou podléváme.

Kuře v porcích bývá hotové asi za 25 - 30 minut. Chceme-li mít více šťávy, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.

Kuře pečené v porcích podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuře pečené v porcích

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.