reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře pečené s nádivkou

Výborná pochoutka pro labužníky a také pro ty, kteří mají rádi žemlovou nádivku a vůni slaniny.


  • 2,9

    1 124×

    2,9 1124
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Nejdříve připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme je mlékem s rozmíchanými vejci a solí. Doplníme rozehřátým tukem a na drobno nakrájenou petrželkou. Promícháme.

Z bílku můžeme také ušlehat sníh a se všemi ostatními součástmi nakonec zlehka promíchat. Do nádivky můžeme přidat i sekaná kuřecí játra.

Plníme-li vole nádivkou, necháme při kuchání kousek kůže z krčku, ale krček vyřízneme až u prsíček. Kůži na prsou prsty opatrně podebíráme, aby se tam vešlo dost nádivky. Lžičkou pak vole naplníme, ale jen tak, aby při pečení nepraskalo, až nádivka nabude. Vole na konci přehneme a zašijeme. Zbytkem nádivky naplníme břišní dutinu kuřete, předem dobře vytřenou a osolenou. Zašijeme ji nebo sepneme špejlí či speciální jehlou.

Křidélka zaklesneme dozadu, zachytíme je tenkým provázkem, který na hřbetě nepřekřížíme a zachytneme i nožky a uvážeme je k biskupu. Kostičky slaniny rozškvaříme, přidáme tuk a kuře na něj vložíme. Podlijeme a pečeme chvíli prsíčky nahoru, až nádivka trochu ztuhne. Kuře obrátíme a pečeme, až je skoro měkké.

Pak kuře znovu obrátíme, aby zčervenalo i na prsíčkách. Při prvním obrácení podložíme vole kouskem kůže ze slaniny nebo špejlí, aby se nepřipeklo ke dnu pekáčku. Kuře můžeme také zpočátku chvíli dusit a pak teprve péci. Zůstane vláčnější.

Během pečení podléváme kuře vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou. Upečenému kuřeti skrojíme vole s nádivkou, pak je napůl rozstřihneme a rozdělíme na čtvrtky. Je-li kuře velké, můžeme z něho udělat i 6 porcí. Vole i vnitřní nádivku nakrájíme a upravíme s kuřetem na mísu. Máme-li rádi hodně nádivky, připravíme jí větší množství a upečeme ji s kuřetem v pekáčku.

K pečeným kuřatům podáváme brambory, bramborový salát nebo bramborovou kaši, ale také rýži, saláty z čerstvé i sterilované zeleniny nebo kompoty.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře pečené s nádivkou

    Celkový počet komentářů: 4

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kuře pečené s nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.