Jednoduchý recept na chutný hlavní chod z kuřecího masa.
1 ks | cibule |
1 ks | kuře |
2 lžíce | cukr krystal |
4 plátky | špek |
2 lžičky | drcený kmín |
640 g | kysané zelí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
grilovací koření | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
voda na podlití |
Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, grilovacím kořením a sladkou paprikou, jak kdo má rád. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna.
Pekáček vytřeme špekem, na dno položíme vrstvu okapaného kysaného zelí a na něj rozložíme tenká kolečka velké cibule. Povrch posypeme kmínem a cukrem. Na tuto vrstvu položíme okořeněné porce kuřete, poklademe plátky špeku a podlijeme trochou vody. Kuře vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme doměkka bez podlévání. Ke konci pečení sejmeme pokličku a zvýšíme teplotu na 200 °C, aby se nám utvořila kůrčička.
Pečené kuře na zelí podáváme s houskovými či bramborovými knedlíky.
Podzimní zelí pro chuť i pro zdraví
Zelí, jak známo, je cenným zdrojem vitamínů a jeho hlavní sezóna nastává právě teď, v chladných podzimních měsících. Zelí je v naší české kuchyni velmi oblíbené. Často se podává jako příloha k vydatnějším jídlům a upravuje se na různé způsoby.
autor Robert Pátek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena