reklama
hledat uživatel
       

Kuře na zelí

Recept na kuřecí maso, pečené na kysaném zelí. Kuřecí lze nahradit i jiným masem.


  • 3,7

    83×

    3,7 83
  • 45 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti kořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna nebo kuřecí prsa. Klidně ale ji vepřové.

Zapékací misku vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Dno misky vyložíme kysaným zelím. Na zelí položíme kořeněné kuřecí maso a podlijeme trochou vody.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou.

Kuře na zelí podáváme s brambory nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře na zelí

    Celkový počet komentářů: 11
    • kalup
      kalup

      poklad z Remosky

      Kuře připravujeme v remosce a je to ne jen s menší spotřebou elektrické energie, ale stejně jako každé pečené maso z remosky není vysušené. Doporučuji.

      19.02.2017 19:00:10

    • Zdenda
      Zdenda

      Komentář k receptu Kuře na zelí

      A zkuste to zalít smetanou-----boží!!!

      30.01.2017 22:01:13

    • luckyjane
      luckyjane

      Tento recept znám, jen nepodlívám vodou, ale šťávou ze zelí a úplně nejvíc mi to chutná s bramborovou kaší. A na ni ještě nasypat osmahnutou cibulku... wow...

      03.11.2012 11:22:43


    • Janinka
      Janinka

      Tak tohle je fakt mňamka.Zelí kupujem z Bohuňovic-výborné.Nejlepš

      13.08.2012 17:48:27

    • Janinka
      Janinka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      13.08.2012 17:47:31

    • Aška
      Aška

      Kuře na zelí

      Má to výbornou chuť.Jinak už knedlík se zelím a masem nevařím.

      30.04.2010 19:06:51

    • doktor
      doktor

      Již to trvalo dlouho.

      Dlouho jsem koumal po originálním nápadu,který by se dal modifikovat a dle fantasie rozvíjet.A fakt ,můžete použít mnoho druhů masa.Lítal jsem po potravinách,protože to zelí jako podklad je citlivé,zvlášť kysané.Tady je jenom jedna rada-experimentujte./Nevím jestli to není skrytá reklama,ale co se mně týče vítězí kníže/doufám,že jsem ten titul nespletl/Lobkowicz z Křimického panství.Prostě Křimické zelí.Ostatní je na Vás.

      15.11.2006 12:59:18

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Již to trvalo dlouho.

        Ja osobně miluju němencké kysané zelí s vínem. K nám se dováží právě a z jedině z Německa. Zelí je jemné, pevné na skus a nerozvaří se ani po dlouhém vaření. Konzerva má asi 900g, ale pokud si ji otevřete k jídlu jen tak k zobání, je to jako droga. Horší než oříšky. Je fakt vynikající. Bohužel ho už rok nemůžu nikde sehnat:-( Jinak zelí vybírám podle toho, co z něj dělám. Na zelňačku Bašovo zelí nebo machland či co to je, ale taky není moc často k dostání. Ale to s vínem prostě nemělo chybu:-(

        15.11.2006 13:24:29


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kuře na zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.