reklama
hledat uživatel
       

Kuře na zelí

Recept na kuřecí maso, pečené na kysaném zelí. Kuřecí lze nahradit i jiným masem.


  • 3,7

    83×

    3,7 83
  • 45 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti kořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna nebo kuřecí prsa. Klidně ale ji vepřové.

Zapékací misku vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Dno misky vyložíme kysaným zelím. Na zelí položíme kořeněné kuřecí maso a podlijeme trochou vody.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou.

Kuře na zelí podáváme s brambory nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře na zelí

    Celkový počet komentářů: 11
    • kalup
      kalup

      poklad z Remosky

      Kuře připravujeme v remosce a je to ne jen s menší spotřebou elektrické energie, ale stejně jako každé pečené maso z remosky není vysušené. Doporučuji.

      19.02.2017 19:00:10

    • Zdenda
      Zdenda

      Komentář k receptu Kuře na zelí

      A zkuste to zalít smetanou-----boží!!!

      30.01.2017 22:01:13

    • luckyjane
      luckyjane

      Tento recept znám, jen nepodlívám vodou, ale šťávou ze zelí a úplně nejvíc mi to chutná s bramborovou kaší. A na ni ještě nasypat osmahnutou cibulku... wow...

      03.11.2012 11:22:43


    • Janinka
      Janinka

      Tak tohle je fakt mňamka.Zelí kupujem z Bohuňovic-výborné.Nejlepš

      13.08.2012 17:48:27

    • Janinka
      Janinka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      13.08.2012 17:47:31

    • Aška
      Aška

      Kuře na zelí

      Má to výbornou chuť.Jinak už knedlík se zelím a masem nevařím.

      30.04.2010 19:06:51

    • doktor
      doktor

      Již to trvalo dlouho.

      Dlouho jsem koumal po originálním nápadu,který by se dal modifikovat a dle fantasie rozvíjet.A fakt ,můžete použít mnoho druhů masa.Lítal jsem po potravinách,protože to zelí jako podklad je citlivé,zvlášť kysané.Tady je jenom jedna rada-experimentujte./Nevím jestli to není skrytá reklama,ale co se mně týče vítězí kníže/doufám,že jsem ten titul nespletl/Lobkowicz z Křimického panství.Prostě Křimické zelí.Ostatní je na Vás.

      15.11.2006 12:59:18

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Již to trvalo dlouho.

        Ja osobně miluju němencké kysané zelí s vínem. K nám se dováží právě a z jedině z Německa. Zelí je jemné, pevné na skus a nerozvaří se ani po dlouhém vaření. Konzerva má asi 900g, ale pokud si ji otevřete k jídlu jen tak k zobání, je to jako droga. Horší než oříšky. Je fakt vynikající. Bohužel ho už rok nemůžu nikde sehnat:-( Jinak zelí vybírám podle toho, co z něj dělám. Na zelňačku Bašovo zelí nebo machland či co to je, ale taky není moc často k dostání. Ale to s vínem prostě nemělo chybu:-(

        15.11.2006 13:24:29

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kuře na zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.