Prostě česká klasika - jednoduše připravené kuře ve smetanové omáčce. Recept je tak jednoduchý, že ho nejde nezvládnout. A pochutná si na něm úplně každý.
olej | |
sůl | |
1 ks | cibule |
smetana | |
1 ks | kuře |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
2 lžíce | hladká mouka |
Očištěné kuře rozčtvrtíme. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibulku, přidáme papriku a zalijeme vodou. Kuře osolíme a ve vodě dusíme doměkka. Poté kuře vyjmeme a šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si dopředu připravili. Za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Omačku zjemníme smetanou a trochu povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme na talíři čtvrtky kuřat.
Kuře na paprice podáváme s oblíbenou přílohou - hodí se těstoviny i knedlík.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor admin_iva
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena